2007-04-23

Tionde entreprenörskapsveckan om kvinnors företagande

Den 21-25 maj är det entreprenörskapsveckan för tionde året. På elva orter i Sverige hålls föreläsningar med inriktning på entreprenörskap. I år fokuserar man på kvinnors företagande. (Arrangörer är FSF och Nutek tillsammans med olika lokala organisationer.)

Andra bloggar om: , ,

2007-04-20

Ingvar Kamprads starta eget-råd

Superentreprenören Ingvar Kamprad från IKEA har varit hemma i Älmhult och pratat inför en publik på 600 personer. Det hade varit roligt att vara med, men nu får man nöja sig med lite tips och råd via papperstidningen:

Ingvar Kamprads starta eget-råd:
  • Kolla din idé med någon du har förtroende för
  • Var sparsam.
  • Undersök vilka möjligheter du har att få hjälp av myndigheter.
  • Glöm det där med åtta timmars arbetsdag, det gäller inte dig.
  • Somna inte vid ratten. När det börjar gå bra, motarbeta nöjdhetskänslan.
  • Var ödmjuk. I din omgivning finns alltid de som kan mer och bättre än du, lyssna och lär.
Kloka råd tycker jag. Det där med att somna vid ratten tror jag drabbar en och annan när de börjar få snurr på sina företag. Det gäller att orka vara hungrig, och det är Ingvar Kamprad fortfarande är trots att han är över åttio år!

(Källa: Smp)

Andra bloggar om: , , ,

2007-04-18

Ny blogg

Jag har startat en blogg till:

När du saknar ord bloggar jag om saker som i första hand har koppling till min roll som egen företagare - copywriter och kommunikationskonsult. Det blir nog också en del om personlig utveckling och livet i allmänhet.

Välkommen in! :-)

Chipsentreprenör ny ordförande i Svenskt Näringsliv

Signhild Arnegård Hansen är ny ordförande för Svenskt Näringsliv (DN). Hon är entreprenören som tillsammans med sin man drivit upp Svenska Lantchips med fabriker i Sverige, Belgien och USA och snart även i Japan.

Andra bloggar om: , , , ,

2007-04-05

Ny VD för Företagarna

Företagarna har fått ny VD efter Gunvor Engström. Det är Anna-Stina Nordmark-Nilsson som tar över. Hon har närmast varit sjukvårdsdirektör på Stockholms Läns Landsting, men har också varit VD på Piteå-Tidningen. (Det tycker jag är en bra merit, eftersom min pappa jobbade där på 70-talet...).

Anna-Stina tillträder i augusti.

Läs mer:

Andra bloggar om: , ,